Dernek Kuralları

DERNEK KURALLARI

1. Yaş Sınırı: Üyelik için asgari yaş sınırı belirlenmiştir(18). Bu sınırın altındaki başvurular kabul edilmeyecektir.

2. Motosiklet Sahipliği: Derneğe üye olmak için, üyelerin bir motosiklete sahip olmaları gerekmektedir.

3. Üyelik Ücreti: Derneğe üye olmak için belirlenen bir üyelik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret, yılda bir kez ödenmelidir. Aidatlar ise her ay ödenir.

4. Üyelik Hakları ve Sorumlulukları: Üyelerin, dernek içindeki hakları ve sorumlulukları belirlenmiştir ve bu kurallara uyulması zorunludur.

5. Toplantılara Katılım: Üyeler, düzenlenen toplantılara düzenli olarak katılmalı ve aktif bir şekilde dernek faaliyetlerine katkı sağlamalıdır. Mazeretsiz devamsızlık hakkı 3’dür

6. İletişim Bilgileri Güncellemesi: Üyeler, iletişim bilgilerinde herhangi bir değişiklik olduğunda dernek yönetimine hemen bildirimde bulunmalıdır.

7. Dernek Logosu ve İsim Kullanımı: Derneğin logosu ve ismi, izin alınmadan kullanılamaz. Üyeler, dernek adını temsil ederken dikkatli olmalıdır.

8. Gizlilik ve Etik Kuralları: Üyeler, dernek içindeki bilgileri gizli tutmalı ve etik kurallara uymalıdır.

9. Etkinlik Katılımı: Dernek tarafından düzenlenen etkinliklere üyelerin aktif katılımı teşvik edilir. Mazeretsiz devamsızlık hakkı 3’dür

10. Dernek İçi İletişim: Üyeler arasındaki iletişim, dernek tarafından belirlenen resmi iletişim kanalları üzerinden sağlanmalıdır. Özelden kurduğunuz iletişimlerde karşılaştığınız sorunlardan dernek sorumlu değildir.

11. Yardımlaşma ve Dayanışma: Dernek üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürü benimsemelidir.

12. Güvenlik Kuralları: Motosiklet kullanımı sırasında güvenlik kurallarına uymak zorunludur. Ekipmansız sürüş yapan dernek üyesi 2 kere uyarı alır. Tekarlanması durumunda dernekle ilişkisi kesilir

13. Dernek İçi Demokrasi: Dernek içinde demokratik bir yapı bulunmalıdır. Yönetim kurulu seçimleri belirli aralıklarla yapılmalıdır.

14. Üyelik Askıya Alma ve Çıkarma: Dernek yönetimi, belirli koşullar altında üyelik askıya alma veya çıkarma hakkına sahiptir.

15. Dernek Projelerine Katılım: Üyeler, dernek tarafından yürütülen projelere katılım sağlamakla yükümlüdür. Mazeretsiz katılım sağlamayan üyeler 2 kere uyarı alır Tekarlanması durumunda dernekle ilişkisi kesilir.

16. Sosyal Medya Kullanımı: Dernek adına yapılan sosyal medya paylaşımları, dernek politikalarına uygun olmalıdır.

17. Yasal Uyarı ve Sorumluluk: Dernek faaliyetleri sırasında ortaya çıkabilecek yasal sorumluluklar konusunda üyeler bilgilendirilmelidir.

18. Üyelik İptali Talepleri: Üyeler, üyeliklerini iptal etmek istediklerinde yazılı olarak talepte bulunmalıdır.

19. Değişiklikler ve Güncellemeler: Bu kurallar, dernek yönetimi tarafından gerekli görüldüğünde güncellenebilir. Üyeler, güncellemeleri düzenli olarak takip etmelidir.

Dernek Üyeleri Kuralları Okumuş ve Kabul Etmiş Sayılmaktadır.